Avoimen väylän kautta tohtoriksi

Tekstin tuottaja Raimo Kovanen: Luettuani HS [28.8.] Mielipideosastolta johtaja Jukka Lerkkasen [Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto] tekstin 'Avoimen väylä ei ole oikotie' päätin kertoa tämän oman tarinani.

Keskikoulumenestykseni, oli vähän kehnonlainen enkä voinut kuvitellakaan pääseväni lukioon. Hakeuduin vuosia myöhemmin kauppaopistoon, joka meni vähän niin kuin meni - ei ainakaan hyvin.

Tulin 15.10.2000 valittua työtehtävään, jossa vaadittiin ylempää korkeakoulututkintoa, joka oli suoritettava kolmen vuoden sisällä valinnastani.

Nyt oli motivaatiota opiskeluun, sillä olin aloittanut avoimessa opiskeluni tammikuussa 1999. Suoritin elämäni ensimmäisen yliopisto-opintomerkinnän [Kuopion avoin] opintorekisteriini 26.2.1999/T3. Kauppatieteiden kandin tutkinnon suoritin marraskuussa 2003 ja kauppatieteiden maisterin tutkinnon 16.12.2003 [molemmat Jyväskylän yliopisto]. Siis tarvitsin jatkoaikaa työhöni liittyvään opintovaatimusteni täyttymiseen vajaat kaksi kuukautta. Kaikki opiskeluni tapahtui työn ohessa alkujaan avoimessa yliopistossa.

Tohtorin hattu [ kuva: Google Lens]

Innostuin myöhemmin [v. 2010] jatko-opiskelemaan työn ohessa ja suoritin tohtorin tutkinnon 30.12.2016 [Itä-Suomen yliopisto]. Kaikki tämä yliopisto-opiskeluni on lähtenyt liikkeelle AVOIMEN YLIOPISTON antamasta mahdollisuudesta, mahdollisuudesta joka kohdallani on ollut 'onnenpotku' mutta hyvin vaativa sellainen - kyllä kannatti, suosittelen.

Raimo Kovanen, PhD Vesanto/Kirkkonummi

P.S. Olen lähettänyt tekstin HS:n Mielipide -osastolle julkaistavaksi … nähtävksi jää